Inför 2017

av Enhets grundare Ulf Wåhlström

I april 2017 är det 27 år sedan jag tog initiativet till Enhet. Tänk vad åren går fort. Det som fick mig att starta Enhet var faktiskt orimligheterna inom ekonomin. Kan bara konstatera att det inte har blivit bättre sen dess. Detta trots att vi haft både vänster- och högerregeringar.

Vi har drygt 20 månader kvar till nästa val och det känns viktigt att påminna om det som ligger bakom Enhets visioner. Då var det tron på att det allmänna ”andliga” uppvaknandet hade kommit mycket längre än vad det tydligen hade gjort…

Tanken bakom Enhets politik är att politiken ska främja samhällets alla medborgare och att vi ska få det bättre på alla plan. Därför har vi visionen om att människans behov ska gå före ekonomin/kapitalets behov. Detta anser jag fortfarande vara den mest självklara uppgiften för politiker. Trygga medborgare skapar ett harmoniskt samhälle. Jag kan bara konstatera att klyftorna mellan de som har och de som inte har blivit större och jag kan inte se att något parti har ett program för att ändra på den utvecklingen.

Två stora politiska händelser sker nu. Trump blir president och SD växer sig allt starkare. Hur kan det komma sig? Jag tror att det är ett resultat av att människor inte är nöjda med den politik som har förts. Ingenting tyder heller på att det kommer att bli bättre. Alltså är det som sker ett resultat av det kollektiva medvetandet och behovet av att få en förändring till stånd. Titta på hur det har varit, så vet du hur det kommer att bli, om det inte sker någon radikal förändring. Det är lättare att trampa på i samma gamla hjulspår än att komma med något riktigt nytt. Enhet står för det nya paradigmet som oundvikligen är på väg.

Jag hoppas att tiden fram till nästa val ska bli en nystart för Enhet och att vi alla – såväl gamla som nya medlemmar – ska hjälpa till med att informera om Enhet så att vi förhoppningsvis blir kända för alla röstberättigade svenskar. Vi har en hel del arbete framför oss, men om vi alla hjälps åt, gör vårt bästa, och drar åt samma håll, så klarar vi det. Jordmånen för Enhets idéer kunde inte vara bättre.

Jag vill också rekommendera alla att ta del av Enhets grund som ni hittar på hemsidan. Särskilt då ”fördjupning av Enhets grund”. Det var de insikterna som gjorde att jag tog initiativet till Enhet. Att ett helhetstänkande ligger till grund för det kommande paradigmskiftet.

Jag önskar att så många som möjligt kommer till nästa årsmöte och är med och påverkar Enhets framtid. Var och en av oss är lika viktig för helheten.

Ulf Wåhlström

Enhets grundare