Kalender/Träffar

Enhets café – Enhets Visioner

Start: 2019-01-22 18:00:00
Slut: 2019-01-22 21:00:00
Plats: ABF Norrköping
Anmälan:
Hitta hit: Klicka här

Vi träffas och pratar om, reflekterar över och djupdyker i de Visioner som Enhet har som grund för sin partipolitik. Välkomna till ett ypperligt tillfälle att ställa frågor och utbyta tankar gällande detta.

Enhets café – Föreläsning kring hampan och dess fantastiska möjligheter för mänsklighet och planet.

Start: 2019-02-10 17:30:00
Slut: 2019-02-10 20:30:00
Plats: ABF Norrköping
Anmälan:
Hitta hit: Klicka här

Fram tills för hundra år sedan var väldigt många mediciner på apoteken baserade på hampa och de äldsta medicinska texterna på jorden handlar om just hampa. De skrevs i Kina för 4 500 år sedan och handlade om den mytomspunna växten och dess medicinska effekter på människokroppen. I antika Grekland använde man växten för att behandla inflammation och den har genom årtusenden i öst ansetts som en ört som ökar vår chi – livsenergi. Vi kan även bygga hus med hampans starka fibrer och göra ekologiska miljövänliga kläder och papper. Våra fascinerande kroppar har dessutom ett system som forskarna relativt nyligen har upptäckt och som fått namnet det endocannabinoidasystemet? Vår kropp har receptorer som aktiverar detta system när vi genom föda intar ämnen som finns i odlad hampa. Forskare runt om i världen studerar just nu för fullt ett ämne som återfinns i cannabis/hampa som heter CBD som tycks spela mycket viktiga roller i vår kropps förmåga att läka sig själv. Dessutom har fröna som finns i överflöd i växten alla aminosyror som vår kropp behöver och optimala mängder av omega 3,6 och 9 enligt världshälsoorganisationen. Så det finns mycket som denna växt kan göra för oss. Kom och lär dig mer kring detta denna kväll tillsammans med David Appelgren och Enhet. David Appelgren är en föreläsare och ekojordbrukare som tänjer på gränser och tänker utanför ramarna. Han och hans fru odlar och skapar mathantverk för både kropp och själ. Han är även en av få i Sverige som odlar den nu igen lagliga hampan och skapar kosttillskott och mathantverk baserade på växten.

Enhetscafe/mässdag kring Hälsofrihet

Start: 2019-04-06 11:00:00
Slut: 2019-04-06 17:00:00
Plats: ABF Norrköping
Anmälan:
Hitta hit: Klicka här

Olika föredrag kommer hållas under dagen och tillfälle att fika och mingla runt och prata hälsa och välmående ur ett holistiskt synsätt. Mer info kommer när det närmar sig så håll utkik.